Minkä hintainen auto kannattaa tuoda Saksasta?

Helsingin Sanomat haastatteli muutamaa auton maahantuojaa ja kysyi heiltä, että minkä hintainen auto kannattaa vielä tuoda ulkomailta (Saksasta). Itse hakemalla hintaraja on kauppiaiden mukaan noin 15 000€ tietämillä ja välittäjän kautta alle 30 000€ autoa ei kannata ostaa Saksasta.

Tietenkin kupissa painaa muukin kuin hinta. Vaikka säästöä auton hinnassa ei tulisikaan, niin yleensä Saksasta saa samalla hintaa vähemmän ajetun ja paremmilla varusteilla olevan auton, kuin kotimaasta.

Autojen maahantuonti on muutenkin hiipunut viime vuosina. Tullin mukaan vuosina 2003 – 2007 autoja ostettiin ja tuotiin maahan noin 35 000 – 40 000 kappaletta vuodessa. Nykyään määrä on alle 30 000. Syynä tähän on enemmän kuluttavien perus käyttöautojen koventunut verotus, joka määräytyy päästöjen mukaan.

3 thoughts on “Minkä hintainen auto kannattaa tuoda Saksasta?

  1. Olen tuonut vuonna 2003 ruotsista Volvo v70 TDI vuosimallia 1998 olevan ajoneuvon. Koska tulli palauttaa liikaa perityn alv. osuuden takaisin korkoineen ?
    Olen hankkimassa käytettyä autoa (invakäyttöön) Saksasta. Ja rahat olisi nyt tarpeen. sillä kituutan pienellä eläkkeellä ja tarvisin nyt välttämättä autumaattivaihteisen auton käyttöön.

  2. Oletko tehnyt oikaisuvaatimuksen asiasta?
    Tullin mukaan he käsittelevät 2014 tehdyt hakemukset 2015 loppuun mennessä.

  3. Kyllä olen tehnyt oikaisuvaatimuksen ja sille on annettu ns. diaarianumero. Olen tarkistanut sen Tornion Tullista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*