Auton ostaminen Saksasta

Auton ostaminen Saksasta jakautuu karkeasti kahteen osaan. Itse kaupantekoon ja rekisteröintiin. Tämä artikkeli antaa vinkkejä kauppatilanteeseen. Seuraava artikkeli pureutuu tarkemmin rekisteröintiin.

Onko myyjä ja/tai välittäjä luotettava?

Jäikö taustatyö viimetippaan? Ei haittaa, nykyään voit kävellä kaupungissa kuin kaupungissa nettikahvilaan ja käydä tarkastamassa onko netissä mitään tietoa myyjästä tai välittäjästä. Yleensä huijarit löytyvät hakukoneiden etusivulta, koska luultavasti et ole ensimmäinen ketä huijari yrittää vedättää.

Auton kunnon tarkistaminen

Itsestäänselvyys autokaupoilla on kiertää auto ympäri mahdollisimman hyvin ja spotata mahdolliset viat ja puutteet.

Tarkista auton paperit

Huoltokirjan tarkistaminen ja vertaaminen kilometrejä mittarinlukemaan on hyvä tapa varmistaa ettei mittarista ole ruuvattu ajokilometrejä pois.

Käy koeajolla

Auto voi näyttää hyvältä, mutta sen täytyy liikkua omin voimin ollakseen hyödyllinen. Älä osta sikaa säkissä eli vaadi autolle koeajo. Koeajolla on hyvä käydä niin kaupungissa kuin maantiellä, että saat autosta mahdollisimmat hyvän kuvan. Pienetkin asiat kannattaa panna merkillä, sillä niillä voi olla huomattava vaikutus hintaneuvotteluissa.

Rekisterikilvet

Ensi silmäyksellä saksalaisten autokauppojen autoissa ei ole rekisterikilpiä. Ei kannata antaa tämän hämätä vaan rohkeasti kysymään koeajomahdollisuutta. Liikkeillä on rekisterikilpiä siirtoa ja koeajoa varten. Saksalaiset rekisterikilvet ovat yksi suuri ero verrattuna Suomeen. Saksassa rekisterikilvet ovat auton omistaja kohtaiset. Aina kun auto vaihtaa omistaa, vaihtuu myös rekisterikilvet. Viralllisen rekisteröinnin yhteydessä teetetään myös uudet kilvet. Vastaavasti Suomessa autoon ei vaihdeta kilpiä juuri koskaan sen eliniän aikana.

Saksassa liikennevakuutus on pakollinen. Lisäksi auto on rekisteröitävä Saksan viranomaisten rekisteriin uudelle omistajalle.

Maksa käteisellä

Älä ikinä maksa autoa etukäteen. Nosta tarvittava määrä käteistä ja hoida kaupat naamatusten. Anna rahat vasta, kun kauppakirja on allekirjoitettu.

Seuraavasta artikkelista löydät tarkemmat ohjeet auton rekisteröintiin Saksassa.

2 thoughts on “Auton ostaminen Saksasta

  1. Autosivuilla on maininta auton hinnasta veron kanssa että ilman. Maksetaanko siis autosta hinta ilman veroa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*