Auton etsiminen ja löytäminen

Auton löytäminen ulkomailta voi kuulostaa vaikealta, mutta todellisuudessa se ei ole sen vaikeampaa kuin autokauppojen kiertäminen kotimaassa. Helpoin tapa lähteä etsimään autoa on selata läpi ulkomaisia autopalstoja. Autokaupat ja yksityiset myyjät ilmoittavat näillä sivuilla tuhansia uusia ja käytettyjä autoja myyntiin ja vaihtoon. Omatoimiselle ostajalle on lukuisia sivustoja ympäri Eurooppaa.

Auto Saksasta kerää tälle sivulle suurimmat ja hyväksi todetut autojen hakukoneet.

Seuraavat sivustot ja hakukoneet tarvitsevat hieman englanninkielen taitoa, mutta toimivat samalla periaatteella kuin suomalaiset sisarensa. Sivuilla vieraillessa kannattaa pitää mielessä samat asiat kuin kotimaassakin. Onko ilmoitus liian hyvä ollakseen totta? Silloin kannattaa olla erityisen tarkkana ettei tule huijatuksi.

Ulkomaiset autokaupat ja hakukoneet

Saksan suurimmat autokaupat netissä ovat:

http://www.mobile.de/?lang=en
http://www.autoscout24.eu/
AutoScout sivulta löytyy myös autokauppahaku. Suora linkki tässä.

Jos katseen kääntää pois Saksasta, löydää myös muita mielenkiintoisia maita, joissa autot ovat halvempia kuin suomessa.

Auto Englannista:

autotrader.co.uk

Uudet ja käytetyt tuontiautot Briteistä, harvinaisempia ja urheilullisempia malleja:

pistonheads.com

Virolainen autopalsta, joka toimii myös suomeksi:

auto24.ee

Autonvälittäjät

Helpoin tapa ostaa auto ulkomailta on käyttää välittäjää. Välittäjä hoitaa kaikki tai osan auton auton ostoon liittyvistä asioista. Välittäjillä on yleensä monen vuoden kokemus autojen tuonnista Suomeen, joten hommat hoituu yleensä myös nopeammin kuin keltanokkaiselta ostajalta.

Välittäjät eivät tietenkään tee auton tuontia ja muita hommia ilmaiseksi. Hinnat liikkuvat 500 euron molemmin puolin, riippuen välittäjästä ja avun tarpeen määrästä. Lisäkuluja voi tulla mm. auton kuljetuksesta Suomeen, mutta lisäkustannukset on yleensä mainittu varsin selvästi.

Jos tiedät ja haluat suositella luotettavia ja hyviä välittäjiä, laita palautetta tästä. Sivulle tullaan keräämään lista hyviksi todetuista välittäjistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*