Automatka Saksaan

Lentämällä

Lentäminen on helpoin ja nopein tapa lähte hakemaan auto Saksasta. Halpalentoyhtiöt lentävät päivittäin mm. Berliiniin ja Frankfurt-Hahnin kentälle.
Yhdensuuntaisten lentojen hinnat vaihtelevat halvimmillaan 70-100€ välillä.

Autolla Saksaan

Suosittu reitti alkaa Turusta, mistä otetaan laiva Tukholmaan. Laivamatka kustantaa edullisimmassa C-luokan hytissä 150-200€, riippuen matkustusajankohdasta ja kuinka monta henkeä on matkassa. Keski- ja Pohjois-Suomesta(miksi ei etelästäkin) on mahdollista ajaa myös Ruotsin halki. Tällöin raja ylitetään Torniossa, mistä matka jatkuu E4:sta pitkin Etelä-Ruotsiin.

Tukholmasta voi ajaa Helsingborgiin, josta otetaan lautta Tanskan puolelle Helsingøriin. Toinen vaihtoehto on ajaa etelämmäs Malmöön, josta pääsee Juutinrauman siltaa pitkin Köpenhaminaan.

Tanskassa voi taas halutessaan valita joko lauttareitin Rödby – Puttgarden(n. 90€) tai ajaa koko matkan Tanskan halki reittiä Odense – Kolding – Flensburg(Saksa).

Muutama vinkki autoreissulle:
– Jos moottoritiellä ei ole erikseen mainittu rajoitusta, sitä ei ole! :)
– Lauttaliput kannattaa varata etukäteen, niin säästyy aikaa vaikka tuopilliseen kuohuvaa.
– Jos kaupungeissa autoilu hirvittä tai ei kiinnosta, voi auton jättää isoimpien kaupunkien ulkopuolelle Park + Rail asemille. Ne tunnistaa P+R kyltistä. Park+Rail asemien parkkimaksu sisältää yleensä julkisen liikenteen lipun kaupunkiin.
– Saksassa nastarenkaiden käyttö on kielletty talvellakin.
– 95-oktaaninen bensa tunnetaan nimellä Super ja 98 Super Plus.

Laivalla

Finnlines liikennöi Helsingistä Travemündeniin ja Rostockiin. Hytillinen autopaketti maksaa 750 eurosta ylöspäin. Hieman halvemmalla pääsee, jos luulee selviävänsä ilman hyttiä ns. aurinkotuolipaikalla.Auto Saksasta kartta
Aikataulut ja hinnastot:
Travemünde
Rostock

Majoitus ulkomailla

Yleensä matkaan kannattaa varata vähintään kaksi päivää, koska paperisodassa menee yllättävän paljon aikaa. Voihan matkan kylkeen suunnitella myös muuta lomailua, jolloin ei tarvitse panikoida paluumatkan suhteen. Halvimmalla Saksassa ja muuallakin Euroopassa majoittuu hostelleissa. Hostellisa yö maksaa kymmenestä eurosta ylöspäin, riippuen halutusta mukavuustasosta esim. jaettu huone vs yksityinen huone. Hyvä hostellihaku löytyy osoitteesta hostelworld.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*