Auto Ruotsista

Auton tuonti naapuristamme Ruotsista on myös yksi vaihtoehto, kun lähdetään etsimään edullista autoa ulkomailta. Ruotsilla on muutama hyvä valttikortti, miksi sieltä kannattaa lähteä hakemaan uutta tai käytettyä kulkupeliä.

Ruotsi on lähellä. Auto Ruotsista on halvempi tuoda, mitä esimerkiksi Saksasta. Auton voi tuoda itse ajamalla tai lauttakyydillä, jos auton tuo etelämmästä.

Ruotsi on samalla korkeuksilla kuin Suomi ja autot ovat siellä talvivarusteltuja ja niiden mukana tulee yleensä kahdet renkaan. Lohko-/polttoainelämmittimen asennuksessa ja renkaiden ostossa säästää äkkiä useamman satasen.

Autot ovat vähintäänkin yhtä hyväkuntoisia kuin Suomessa ja ruotsalaisten autojen tiedot voidaan tarkastaa Carfax palvelusta.

kruunun kurssiTällä hetkellä Ruotsin kruunu on heikko ja eurolla saa yli 9 kruunua. Eli valuuttakurssikin pelaa tässä hieman auton ostajan pussiin.

Useat autotuontia tekevät yritykset tuovat autoja Ruotsista.

4 thoughts on “Auto Ruotsista

  1. Olen aikaisemmin tuonut pari autoa Ruotsista, ja vielä viime vuosikymmenen loppuun se oli verrattain kannattavaa puuhaa, koska monia Suomessa kalliita autoja sai tuotua matalalla noin 20% verolla. Nyt vähänkin reippaammin kuluttavan auton vero on jo 30%, joten saa olla hyvinkin tarkkana, että löytää sellaisen yksilön, jolla pääsee tienaamaan sen verran, että jää jotakin vaivanpalkkaa käteen.

    Tulli kun tietysti laskee verotusarvonsa MAHTI-pyyntihintojen mukaan, jotka ovat usein hurjasti yläkanttiin siihen nähden, mitä yksityinen myyjä oikeasti voi autostaan saada (itse muutaman auton myyneenä joutunut havaitsemaan, että MAHTI-laskelmassa käytetty 10% alennus keskimääräisestä pyyntihinnasta ei ole realismia, vaan saat todellisuudessa hinnoitella keskivertokuntoisen auton 25% alle keskipyyntien, että se menee kaupaksi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*